Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Solarne baterije KIRANO 6FM100G 100Ah

Kategorija: Solarne baterije

Proizvođač: KIRANO
Cena: 133 eur


 • Napon: 12V
 • Kapacitet (C10): 100Ah
 • Tip: VRLA-GEL (nema tečnog elektrolita ni održavanja, montira se u bilo kom položaju)
 • Dimenzije: 330x173x219(224)mm
 • SB oznaka: KRN6FM100G
 • Težina: 29,1kg
 • Garancija: 24 meseca

Kirano 6FM je GEL baterija koju odlikuje visoka ciklična otpornost, lako punjenje i održavanje, uz prednosti GEL tehnologije koje podrazumevaju odsustvo potrebe za dolivanjem vode i prostorijom sa prirodnom ventilacijom. Životni vek ovih baterija u solarnim sistemima je duži od 7 godina. Namenjene su za upotrebu u solarnim sistemima, električnim kolicima, vikendicama, kampovima, jahtama i signalnim sistemima.


Proizvodi Solarne baterije

Solarne baterije

Image

Solarne baterije

Solarne baterije KIRANO 6FM100G 100Ah

133 eur

Image

Solarne baterije

Solarne baterije KIRANO 6FM200S 200Ah

283 eur

Image

Solarne baterije

Solarne baterije KIRANO 6FM120S 120Ah

150 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image