Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Sistem za solarno grejanje vode 200L

Kategorija: Sistemi za solarno grejanje vode

Proizvođač: Apricus
Cena: 1,566 eur


 • Sistem za solarno grejanje vode za porodice do 4 člana
 • Solarni vakumski kolektor 58/20 cevi
 • Solarni bojler INOX 200 litara sa dva izmenjivača i elektrogrejačem
 • Odzračno lonče
 • SRC868C8 kontroler sa 5 senzora
 • Pumpna grupa (dvolinijska)
 • Ekspanziona posuda 30L

Sistem je pogodan za zagrevanje sanitarne vode i optimalna temperatura koja se može dobiti u bojleru se kreće u proseku oko 50 stepeni. Ovakav vid sistema se može koristiti kao pomoć pri podnom grejanju uz kombinaciju sa nekim drugim izvorom grejanja.Veći broj vakumskih kolektora se može povezati kombinovano sa radijatorskim grejanjem kako bi se ostvarila ušteda u grejanju tokom hladnih dana. Nakon zime dolaze topliji dani što znači da nam ostaje odredjena količina toplotne energije iz vakumskog solarnog sistema. Tu toplotnu energiju bi preusmerili za zagrevanje bazena,na mašinu za sudove ili čak  veš mašinu. Svi ti uredjaji poseduju elektrogrejače koji bi se palili samo po potrebi.

U vrednost investicije nije uračunata montaža kao i prateća oprema za montiranje(cevi,izolacija itd).


Proizvodi Sistemi za solarno grejanje vode

Sistemi za solarno grejanje vode

Image

Sistemi za solarno grejanje vode

Sistem za solarno grejanje vode 150L

1,290 eur

Image

Sistemi za solarno grejanje vode

Sistem za solarno grejanje vode 300L

1,909 eur

Image

Sistemi za solarno grejanje vode

Sistem za solarno grejanje vode 200L

1,566 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image