Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Kontroler napona Wellsee MPPT60

Kategorija: Kontroleri napona

Proizvođač: Wellsee
Cena: 157 eur


MPPT kontroler napona u poredjenju sa normalnim kontrolerom napona daje 10-30% veću efikasnost. Ovaj kontroler može da puni i prazni u isto vreme. Ovaj kontroler ima poboljšanu funkciju punjenja, kontoliše struju punjenja i isporučuje energiju potrošačima.

Funkcije:
 • Uvek održava bateriju punom
 • Sprečava prepunjavanje baterije
 • Sprečava totalno pražnjenje baterije
 • Sprečava obrnuto punjenje solarnih panela iz baterija tokom noći
 • Štiti baterije od zamene polariteta
 • Štiti solarne panele od zamene polariteta
 • Kada je napon u bateriji nizak, kontroler će automatski isključiti potrošače. Kada se napon u bateriji vrati na normalu potrošači će nastaviti sa daljim radom.
 • Zaštita od groma
 • U zavisnosti od ambijentalne temperature kontroler će automatski podesavati odgovarajuće napone punjenja.

Nominalni napon: 12V/24V/48V
Maksimalna struja: 60A
Ulazni napon: 12V-20V/24V-40V/48V-80V
Efikasnost: 95%-97%
Radna temperatura: -25C do 55C


Proizvodi Kontroleri napona

Kontroleri napona

Image

Kontroleri napona

Kontroler napona Wellsee WS-C4860 48V 60A

116 eur

Image

Kontroleri napona

Kontroler napona Wellsee WS-C2460 12V/24V 50A

98 eur

Image

Kontroleri napona

Kontroler napona Wellsee WS-C2430 12V/24V 30A

67 eur

Image

Kontroleri napona

Kontroler napona Wellsee MPPT60

157 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image