Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Hibridni solarni sistemi – Mega paket

Kategorija: Hibridni solarni sistemi

Proizvođač: Ostali
Cena: 9,350 eur


8x Solarni panel: 250Wp Hermes Solar EU

Kontroler napona: Wellsee WS-C4860 48V 60A

16x Solarna baterija: 150Ah JYC

Invertor: Occren NB 5000W

Kolektor NSC 58 (vakumski kolektor 30 cevi). Bojler 300l sa 1 izmenjivačem, elektrogrejačem i termoregulatorom, pumpna grupa, kontroler, ekspanziona posuda, ozračno lonče sa ventilom.


Moguća potrošnja: osvetljenje, TV, računar, kombinovani frizider, usisivač, klima, hidrofor, svi aparati do 5kW maksimalne snage, 300l tople sanitarne vode koja takodje može služiti kao ispomoć grejanju.

U cenu je uračunata montaža kao i prateća oprema za montiranje.


Proizvodi Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi

Image

Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi – Mega paket

9,350 eur

Image

Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi – Standard paket

2,850 eur

Image

Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi – Ekstra paket

5,750 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image