Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više

Hibridni solarni sistemi

Image

Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi – Standard paket

2,850 eur

Image

Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi – Ekstra paket

5,750 eur

Image

Hibridni solarni sistemi

Hibridni solarni sistemi – Mega paket

9,350 eur


Hibridni solarni sistemi

Biti izvan javne mreže ne mora značiti nedostatak električne energije. Mogli biste biti na vrhu planine, u džungli ili u pustinji i uvek možete koristiti solarnu energiju, proizvoditi svoju vlastitu električnu energiju i nikada više ne razmisljati o električnoj energiji iz javne mreže.


Hibridni fotonaponski sistemi omogućiće vam potpunu autonomiju u radu i nezavisnost od elektrodistributivne mreže.


Hibridni fotonaponski sistemi su pogodni za postavljanje na lokacijama gde ne postoji elektrodistributivna mreža.


Hibridni sistem pored proizvodnje električne energije, omogućava i zagrevanje vode za potrebe domaćinstva.

Prikaži sve proizvode Hibridni solarni sistemi

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image